Sastojci:
- 1 konzerva tune (oko 100 grama)
- 1 jaje
- 100 grama kuvane leblebije
- 100 grama kuvanih mahuna
- 1 veći paradajz ili 100 grama čeri paradajza
- 50 grama lisnatih salata po izboru (zelena, rikola, crveni radič, kupus..)
- malo maslina
- četvrtina ljubičastog luka
- so
- biber
- ulje
- sirće
Turska kremasta salata: Ovo je pravi recept za caciki! (RECEPT)
Priprema:
- Možete koristiti već kuvanu leblebiju i mahune iz konzerve, ali ako ipak želite sami da kuhate, onda prvo njih pripremite.
- Leblebiju namočite noć pre kuvanja.
- Mahune očistite, operite i skuvajte.
- Skuvajte i jaje, paradajz operite i iseckajte na manje komade ako koristite jedan velik, a ako više volite čeri paradajz operite ih i prepolovite.
- Operite i lisnatu salatu po izboru.
- Kuvanu leblebiju i mahune stavite u veću posudu, te dodajte lisnatu salatu, paradajz, masline (cele ili iseckane), tunu koju ste prethodno izvadili iz konzerve i iseckan luk.
- Sve posolite, pobiberite, dodajte ulja i sirćeta i na kraju na salatu stavite kuvano jaje iseckano na manje komade.
Najzdravija salata na svetu: Evo zašto matovilac treba da postane vaš omiljeni zeleniš!