Sastojci:
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Možete koristiti već kuvanu leblebiju i mahune iz konzerve, ali ako ipak želite sami da kuhate, onda prvo njih pripremite.
- Leblebiju namočite noć pre kuvanja.
- Mahune očistite, operite i skuvajte.
- Skuvajte i jaje, paradajz operite i iseckajte na manje komade ako koristite jedan velik, a ako više volite čeri paradajz operite ih i prepolovite.
- Operite i lisnatu salatu po izboru.
- Kuvanu leblebiju i mahune stavite u veću posudu, te dodajte lisnatu salatu, paradajz, masline (cele ili iseckane), tunu koju ste prethodno izvadili iz konzerve i iseckan luk.
- Sve posolite, pobiberite, dodajte ulja i sirćeta i na kraju na salatu stavite kuvano jaje iseckano na manje komade.
Salate su uvek odličan izbor za vrele letnje, a ovaj recept će vas očarati
Budi deo Stil zajednice.