Sastojci:

  • 750 grama tikvica
  • 250 grama feta sira
  • 4 jaja
  • 30 grama kopra
  • 2 kašike peršuna
  • 70 grama parmezana
  • sveže mleveni biber
  • so

Zapečena pita u sosu od pavlake: Brzinska večera koja se pamti! (RECEPT)

shutterstock-434137942.jpg
Foto: Shutterstock
shutterstock-434137942.jpg
Foto: Shutterstock

  • Očistite i operite tikvice i kuvajte na pari 12-15 minuta.
  • Drvenom varjačom istisnite višak tečnosti, te ih sitno naseckajte i stavite u veliku posudu.
  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i lim za pečenje pite razmere 20 – 24 cm premažite maslacem.
  • Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocedite.
  • Zdrobite sir i dodajte tikvicama.
  • Umešajte preostale sastojke i dobro promešajte.
  • Smesu sipajte u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite na 45 minuta.
  • Pre posluživanja proverite sredinu drvenim štapićem.

Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!

Tikvice u službi zdravlja: Niste ni svesni koliko su korisne za organizam!

Ovaj brzi obrok je jednostavan za pripremu, a oduševiće vaše ukućane

Ovaj brzi obrok je jednostavan za pripremu, a oduševiće vaše ukućane