Ova kremasta turska salata odlično se slaže sa grilovanom piletinom, ribom na žaru ili falafelom. Salata se pravi dan ranije kako bi mogla lepo da se ohladi u frižideru.
Potrebno je: 7 - 8 manjih krastavaca; 1 busen sveže iseckanog kopra; 1 manji svežanj sveže iseckane nane; 1 manji crni luk, sitno iseckan; 200 grama Grčkog jogurta; 2 kašike pavlake; 1 kašika soka od limuna; 2 čena belog luka, sitno iseckanog; pola kašičice soli; malo bibera; prstohvat šećera; 1 kašika masalinovog ulja; 1 kašika vode.
Priprema: Povrće se sitno isecka, pa mu se dodaju sitno iseckani, sveži začini. Zatim se povrću doda jogurt, pavlaka, maslinovo ulje, sok od limuna, so, biber i voda. Sve se izmeša pa se nakon probanja salata još prilagodi ukusu.