prirodni lek

Domaći sirup od crne zove: Bomba zdravlja koja diže imunitet iz mrtvih i leči anemiju! (RECEPT)

Sirup se pravi od potpuno zrelih bobica koje se beru u septembru 

Medicina 02.10.2020. - 11:21h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Bobice crne zove sadrže antioksidanse, vitamine C i E, flavonoide, terpene i druge lekovite materije koje deluju antivirusno, antibakterijski i diuretski.
 

Sazrevaju krajem avgusta i u septembru, a od tih zdravih tamnoplavih plodova priprema se sirup za jačanje zdravlja.

 

Naročito je odličan u vreme sezonskih prehlada, gripa i virusa. Pomaže u borbi protiv temperature, jačanju imuniteta, leči anemiju, odnosno podiže nivo gvožđa u krvi, kao i  kod opšte slabosti organizma, zatvora i u borbi sa stresom.

 

Bobice se ne smeju jesti sirove jer su toksične, te mogu izazvati trovanje.

 

Termičkom obradom toksičnost bobica se u potpunosti uništava , a sirup je potpuno siguran za konzumiranje. Ukoliko iz recepta izbacite đumbir, ovaj napitak mogu piti i deca.

 

Čaj za lečenje tumora i smanjenje simptoma menopauze: Narodni lek koji se prenosi generacijama! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 1 kilogram zrelih bobica zove
  • 1 l vode
  • 0,75 kg šećera
  • 2 cm svežeg korena đumbira
  • sok i korica od jednog limuna
  • 0,5 kilograma domaćeg meda

 

Priprema:

 

  • Bobice zove prelijte vodom i stavite da se kuva oko 15 minuta.
  • Sklonite s vatre, dodajte šećer, narendani đumbir, te sok i narendanu koricu limuna.
  • Poklopite, pustite da odstoji 30 minuta, te procedite kroz sito.
  • Proceđeni sok zagrejte do ključanja, dodajte med, dobro promešajte i dok je još topao, sipajte u čiste staklene flaše.
  • Sirup od čuvajte na hladnom i mračnom mestu (može i u frižideru) te koristite kao sirup za razređivanje.

 

Ovaj narodni lek pijem 10 dana: Narednih godinu dana nemam problema sa visokim krvnim pritiskom! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...