Sastojci:
- 6 pilećih bataka ili pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2-3 grančice timijana
- 250 ml belog vina
- 500 ml pilećeg ili povrćnog temeljca
- 2 kašike senfa
- 50 ml slatke pavlake
- 2-3 prstohvata soli
- 1 kockica maslaca (oko 30 g)
- malobibera
- maslinovo ulje
- par grančica svežeg peršuna
Piletina u sečuan sosu: Pikantna, ukusna i spremna za 10 minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Piletinu posolitre i pobiberite
- Zagrejte širi tiganj, dodajte maslinovo ulje, ubacite pileće batake ili prsa, pa pržite sa svake strane 7-8 minuta, odnosno dok piletina ne dobije zlatkastu boju.
- Izvadite meso, prekrijte aluminijskom folijom i ostavite sa strane.
- Na istom tiganju jedno 5-6 minuta dinstajte luk koji ste naseckali na sitno, dodajte sitno seckani beli luk i timijan, pa čim luk zamiriše, dodajte vino.
- Nakon par minuta, kad ispari alkohol, umešajte senf pa dodajte temeljac.
- Vratite piletinu u tiganj, te kuvajte u sosu oko 10-15 minuta.
- Smanjite temperaturu na najmanje, dodajte slatku pavlaku i kockicu maslaca, promešajte i pustite da sve zajedno prokuva još minut-dva.
- Ugasite ringlu, pospite sitno seckanim peršunom i poslužite uz kuvan pirinač ili drugi prilog po želji.
Zapečena piletina sa parmezanom i belim lukom: Izdašan i ukusan obrok za celu porodicu! (RECEPT)