SAVRŠENE

Njihovo veličanstvo ćufte u sosu od paradajza: Ukusnije sigurno niste probali! (RECEPT)

Ćufte pripremljene na ovaj način vratiće vas u detinjstvo, a sigurni smo da će vam postati omiljeni recept

Recepti
Autor:
Njihovo veličanstvo ćufte u sosu od paradajza: Ukusnije sigurno niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za cufte:

  • 500 grama mlevenog mesa (po izboru)
  • 75 grama pirinča
  • 1 luk
  • 2 jaja
  • 2 kašike hlebnih mrvica
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 50 ml vode
  • so
  • biber
  • malo sitno seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za sos:

  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike glatkog brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 l vode
  • so
  • biber

Fantastične ćufte u zatvoru: Toliko dobro da možete i pred cara da ih iznesete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Luk i beli luk naseckajte sitno pa prodinstajte na zagrejanom maslinovom ulju, dodajte pirinač i tostirajte je oko 2 minuta dok ne dobije staklastu, žućkastu boju
  • Sklonite i ohladite.
  • U posudu stavite mleveno meso, dodajte tostirani pirinač, hlebne mrvice, jaja, začine i vodu pa sve dobro izmešajte rukama.
  • Ostavite smesu da odstoji barem pola sata.
  • Od smese oblikujte male kuglice i stavljajte ih na pripremljeni tiganj.
  • U većoj posudi zagrejte ulje pa dodajte brašno i malo ga zažutite, potom dodajte pasirani paradajz i vodu i sve dobro izmešajte.
  • Dodajte šećer, so i biber pa kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta.
  • Dodajte i pripremljene ćufte, pa sve zajedno kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
  • Poslužite uz pire od krompira.

Ćufte u kajmaku su ručak stvoren za gurmane: Lako se prave, a ne mogu biti ukusnije! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs