gotov za tili čas

Kolač sa jogurtom: Brzinski i mekani desert koji će vas oboriti s nogu! (RECEPT)

Pripremite savršenu poslasticu koja će razveseliti sve ukućane

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 2 žumanca
  • 80 g maslaca
  • 70 g šećera
  • narendana korica 1 limuna
  • 200 g brašna
  • kašičica praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 2 belanca
  • 80 g šećera
  • 400 g gustog jogurta
  • 3 kašike brašna

Čokoladna torta koja je zasenila sve druge torte: Izmišljena lepotica! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema za testo:

  • Umutite mikserom jaja i šećer pa dodajte omekšali maslac i rendanu koricu limuna.
  • Kada sve umutite stavite dodatke za testo pa ga ponovo uključite.
  • Postepeno dodajte brašno i miksajte dok ne dobijete testo.
  • Testo prebacite na radnu ploču i oblikujte ga rukama u glatku kuglu.
  • Prepolovite ga na dva jednaka dela, omotajte ih u prozirnu foliju i pustite da odstoje u zamrzivaču 30 minuta.

Priprema za kremu:

  • Miksajte belannca 2-3 minuta da dobijete kremastu smesu, te dodajte jogurt.
  • Zatim dodajte šećer i brašno i mutite kratko dok se sve namirnice ne sjedine.
  • Pleh premažite maslacem i pobrašnite ga.
  • Rukama ravnomerno utisnite na dno pleha jednu kuglu testa tako da u potpunosti prekrijete dno.
  • Zatim dodajte kremu, a po vrhu narendajte drugu polovinu testa.
  • Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 Celzijusa, a pre posluživanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Pamučni kolač: Japanska torta od sira koja se topi u ustima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...