Nedovoljno sazrele, zelene banane imaju gorči ukus od onih žutih i teško se gule.
Ukoliko ne možete da čekate 3 dana da sazru i dobiju svoju prepoznatljivu žutu boju, možete posegnuti za ovim brzim i jednostavnim trikom.
Sve što vam je potrebno su viljuška i mikrotalasna rerna.
- Najpre viljuškom izbodite bananu sa svih strana kako biste olakšali ulaz toplote.
- Zatim, bananu stavite u mikrotalasnu (oko 30-60 sekundi)
- Ohladite je i tek onda jedite.

To je čitav proces koji traje samo najviše minut.
Kada bananu izvadite iz mikrotalasne, verovatno će loše izgledati, ali njena tekstura biće jednaka teksturi savršeno zrele banane.
Takođe, s obzirom na to da se najbolji hleb od banana priprema upravo s zrelim bananama, na ovaj način možete brzo i jednostavno obezbediti najbolje sastojke.
12 znakova da jedete mnogo šećera: Alarm koji ne smete da zanemarite!