Nedovoljno sazrele, zelene banane imaju gorči ukus od onih žutih i teško se gule.
Ukoliko ne možete da čekate 3 dana da sazru i dobiju svoju prepoznatljivu žutu boju, možete posegnuti za ovim brzim i jednostavnim trikom.
Sve što vam je potrebno su viljuška i mikrotalasna rerna.
- Najpre viljuškom izbodite bananu sa svih strana kako biste olakšali ulaz toplote.
- Zatim, bananu stavite u mikrotalasnu (oko 30-60 sekundi)
- Ohladite je i tek onda jedite.
Foto: Profimedia
To je čitav proces koji traje samo najviše minut.
Kada bananu izvadite iz mikrotalasne, verovatno će loše izgledati, ali njena tekstura biće jednaka teksturi savršeno zrele banane.
Takođe, s obzirom na to da se najbolji hleb od banana priprema upravo s zrelim bananama, na ovaj način možete brzo i jednostavno obezbediti najbolje sastojke.
Ovaj trik morate isprobati
Budi deo Stil zajednice.