Ovo morate da probate

Kesten pire sa čokoladom i šlagom: Najlepši jesenji dezert koji se pravi za čas! (RECEPT)

Recepti
Autor:
Kesten pire sa čokoladom i šlagom: Najlepši jesenji dezert koji se pravi za čas! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kesten pire sa šlagom bez sumnje je jedan od omiljenih jesenjih slatkiša. Kremaste arome s malo ruma i finim šlagom definitivno nose sve ono što jedan recept mora da ima, a još kada bi se u sve stavili malo čokolade?

Sastojci i priprema kesten pirea:

  • 1 kg kestena
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 20 g šećera
  • 25 ml ruma

Skuvajte kesten u vodi i ogulite ih. Usitnite ih u pire pa ih u jednoj činiji kuvajte s mlekom, šećerom i rumom. Kada postignete odgovarajuću gustinu, ubacite u blender da dobijete lagani pire.

Sastojci i priprema čokoladnog sosa:

  • 150 ml vode
  • 40 g kakaa u prahu
  • 70 g tamne čokolade, 70%

Zagrejte vodu i ubacite kakao pa dobro promešajte. Ugasite vatru i ubacite čokoladu konstantno mešajući dok se ne otopi. Kad je gotovo, sačekajte par minuta pa ulijte u posudice i stavite u frižider da se hladi.

Šlag:

  • 500 ml pavlake za šlag
  • Umutite pavlaku u šlag i stavite sa strane.

Priprema:

Kad se čokoladni sos ohladio, na njega dodajte malo šlaga, zatim kesten pire i sve završite s još malo šlaga.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs