Potrebni sastojci:
Biskvit
- 6 jaja
- 2 kašike vrele vode
- 150 g sećera u prahu
- 60 g brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1 vanilin sećer
Fil
- 400 ml mleka
- puding od vanile
- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 2-3 banane
- 3-4 kašike čokoladnih mrvica
Ukras
- 2 šlag krema
- 2 kašike lešnik krema
- 3 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa 75 g šećera u prahu. Dodajte 2 kašike vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane bleđa. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer.
U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mlevenim orasima. Postepeno dodajte sneg od belanaca i pažljivo promešajte testo. Pecite na plehu sa pekpapirom na 180 C, 20 min. Ispečenu koru odmah izručite na krpu posutu šećerom i zarolajte u rolat.
Za fil skuvajte puding u 400 ml mleka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Da vam se ne bi stvorila kora na pudingu prespite ga malo šećerom. Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom.
U fil dodajte čokoladne mrvce i dobro promešajte, ostavite ga 30 min u frižideru. Razvjte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita. Banane ogulite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita.
Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mlevenim orasima i rastopljenim lešnik kremom.
(Stil.kurir.rs/Coolinarka)