slatkiš koji osvaja

Kolač sa višnjama i piškotama: Kremasto i sočno zadovoljstvo za celu porodicu! (RECEPT)

Donosimo vam jednostavan recept za savršen desert koji će vas ukusom fascinirati

Recepti
Autor:
Kolač sa višnjama i piškotama: Kremasto i sočno zadovoljstvo za celu porodicu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g višanja
  • 16 kašika šećera
  • 2 pudinga od malina ili jagoda
  • 2 pudinga od vanile
  • 900 ml vode
  • 160 g maslaca
  • 750 ml mleka
  • 450-500 g piškota
  • 2 kašike griza
  • 2 dl slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje

Jeftin kolač sa bananama u tiganju: Bez miksera i rerne, gotov za pola sata! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U lonac sipajte 500 ml vode, 8 kašika šećera i oceđenih višanja.
  • Pudinge od malina ili jagoda izmutite u 2 dl vode i potom dodajte u lonac s višnjama.
  • Skuvajte puding i potom dodajte 80 g maslaca, te sve dobro promešajte i kuvajte još par minuta dok se maslac otopi.
  • Pripremite posudu veličine 28x28 cm, te namočite piškote u hladnu vodu pa posložite na dno posude.
  • Preko piškota kašikom ravnomerno dodajte kremu od pudinga i višanja.
  • Zatim ponovite red s piškotima, ali ovaj ih put nemojte močiti u mleko.
  • U lonac dodajte 500 ml mleka i 8 kašika šećera, a u zasebnoj posudi razmutite pudinge od vanile u 2 dl vode i unutra dodajte 2 kašike griza.
  • Promešajte pa prebacite u lonac s mlekom.
  • Kuvajte dok ne dobijete puding, te dodajte 80 grama maslaca.
  • Puding prelijte preko piškota.
  • Zagrejte slatku pavlaku i u nju otopite čokoladu za kuvanje.
  • Čokoladnu glazuru prelijte po kolaču i ostavite da se hladi u frižideru.

Misisipi torta: Najčokoladniji slatkiš ikada! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs