Sastojci:
- 700 g višanja
- 16 kašika šećera
- 2 pudinga od malina ili jagoda
- 2 pudinga od vanile
- 900 ml vode
- 160 g maslaca
- 750 ml mleka
- 450-500 g piškota
- 2 kašike griza
- 2 dl slatke pavlake
- 200 g čokolade za kuvanje
Jeftin kolač sa bananama u tiganju: Bez miksera i rerne, gotov za pola sata! (RECEPT)
Priprema:
- U lonac sipajte 500 ml vode, 8 kašika šećera i oceđenih višanja.
- Pudinge od malina ili jagoda izmutite u 2 dl vode i potom dodajte u lonac s višnjama.
- Skuvajte puding i potom dodajte 80 g maslaca, te sve dobro promešajte i kuvajte još par minuta dok se maslac otopi.
- Pripremite posudu veličine 28x28 cm, te namočite piškote u hladnu vodu pa posložite na dno posude.
- Preko piškota kašikom ravnomerno dodajte kremu od pudinga i višanja.
- Zatim ponovite red s piškotima, ali ovaj ih put nemojte močiti u mleko.
- U lonac dodajte 500 ml mleka i 8 kašika šećera, a u zasebnoj posudi razmutite pudinge od vanile u 2 dl vode i unutra dodajte 2 kašike griza.
- Promešajte pa prebacite u lonac s mlekom.
- Kuvajte dok ne dobijete puding, te dodajte 80 grama maslaca.
- Puding prelijte preko piškota.
- Zagrejte slatku pavlaku i u nju otopite čokoladu za kuvanje.
- Čokoladnu glazuru prelijte po kolaču i ostavite da se hladi u frižideru.