Potrebni sastojci:
- crni luk - 4 glavice
- so - 1 kašičica
- maslinovo ulje - 4 supene kašike
- origano - 4 prstohvata
- beli luk u prahu - 4 prstohvata
- biber - 4 prstohvata
- ruzmarin - nekoliko listova
Priprema:
Glavice luka oljuštie od spoljašnjih ljuspi, unutrašnje ostavite. Operite hladnom vodom i svaku glavicu stavite na list aluminijumske folije.
Svaku glavicu isecite na četiri dela, nemojte ići do kraja. Nakon toga napravite još nekolikko proreza.
Svaku glavicu luka prelijte supenim kašikom maslinovog ulja i pospite solju, biberom, belim lukom u prahu ili ljuspicama i prstohvatom origana.
U svaku glavicu stavite i nekoliko listića origana.
Alimunijumsku foliju savijte u paketić i tako upakovan luk stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
Servirajte kao prilog glavnom jelu sa mesom ili ribom.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/BonApetit)