savršena večera

Italijanska kajgana: Idealan izbor za večeru! (RECEPT)

Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula.

Recepti
Autor:
Italijanska kajgana: Idealan izbor za večeru! (RECEPT)
Foto: Shutterstock.com

Potrebni sastojci:

• Kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja • Pulpa paradajz (količina po ukusu) • Smeđi šećer (prstohvat) • 4 komada jajaJogurt • 2 čena belog luka seckanog • Začini po želji • Malo peršuna • Pola glavice crnog luka sitno seckanog • Crvena paprika iseckana • Ljute papričice

Priprema:

Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte pulpu od paradajza i smeđi šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.

Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.

Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka, dekorisano ljutim papričicama.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs