NAJLEPŠI UKUS ITALIJE

Tradicionalni napuljski sladoled: Ukus Italije u najslađem mogućem obliku! (RECEPT)

To što ide zima nije razlog da se odreknemo sladoleda, pogotovo ne tradicionalnog sicilijanskog, jer on nema sezonu!

Recepti
Autor:
Tradicionalni napuljski sladoled: Ukus Italije u najslađem mogućem obliku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pistaći i vanila…postoji li savršenija kombinacija?!

Potrebni sastojci:

Priprema:

U posudu stavite mleko, smeđi šećer i šipku vanile da se prokuva. U drugu posudu stavite jaja i žumanca, pa lagano sipajte prokuvano mleko, neprestano mešajući. Na kraju dodajte sitno seckane pistaće i procedite. Šipku vanile obavezno izvadite. Smesuo ohladite, sipajte u posude i stavite u zamrzivač.

Služite dekorisano sa malo mlevenih pistaća i par listova sveže nane.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Italiantaste)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs