Potrebni sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 grama mlevenog mesa
- 200 mililitara kisele pavlake
- peršun
- 2 kašike griza
- pola čaše brašna
- 1 jaje
- 150 mililitara mleka
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Sitno isečemo kupus i stavimo u šerpu sa zagrejanim uljem. Posolimo, pobiberimo, sipamo mleko i promešamo. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo, dodamo sitno isečen peršun i promešamo.
Kada kupus bude poluskuvan, u šerpu dodamo griz, promešamo, sklonimo sa šporeta i dodamo jaje. Na parče nauljene najlonske folije nanesemo kupus. Na kupus nanesemo fil od mlevenog mesa i pomoću folije uvijemo rolat. Uvijemo rolat u foliju, stavimo u nauljenu tepsiju a zatim odstranimo foliju. Brašno dodamo u sud sa pavlakom i promešamo žicom za mućenje.
Mešavinom pavlake i brašna premažemo rolat. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni posle čega isečemo rolat na parčad koju serviramo na činiju.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Baštabalkana)