Potrebni sastojci:
- 1 crni luk
- komadić svežeg đumbira (2-3cm)
- 2-3 čena belog luka
- suvi začin
- kašičica karija
- gambori 300 grama
- smrznuti miks povrća (krompir, šargarepa grašak), a možete koristiit i sveže
- kokosovo mleko 1/2 litre
- litar vode
- malo gustina
- biber po ukusu
- sok od svežeg limuna ili limete
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte 1 crni luk, oko 2-3 cm iseckanog đumbira i 2-3 čena iseckanog belog luka. Posle 5-7 minuta disntanja dodajte 1 kašiku suvog začina i 1 kašičicu karija. Izmešajte i ubacite 1 šolju smrznutog mix-a po izboru - krompir, šargarepu i grašak. Možete, naravno, staviti i sveže povrće. Nalijte sa 400 gr kokosovog mleka i još oko 1 l vode. Pustite da provri i kuvajte 15 minuta. Posle 15 minuta umešajte 300-400 gr očišćenih gambora i 1 kašiku gustina razmućenu u 3-4 kašike vode. Sve kuvajte još 5 minuta. Dodajte so i biber po ukusu. Pri služenju iscedite malo limete ili limuna u čorbu.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Veselizalogaji)