Recepti sa Stilom

Kraljevska čorba

Povrće očistite, isecite na kockice i stavite u šerpu.
Recepti 29.03.2013. - 11:49h
Kraljevska čorba, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g junećeg mesa od buta
  • 1 zeleni za supu
  • 1 Glavica crvenog loka
  • 3 veća krompira
  • 40ml kisela pavlaka
  • 15g Gustina
  • po ukusu začina
  • po ukusu Bibera

Dodajte meso isečeno na sitne komade, sipajte vodu, začinite i kuvajte dok se sastojci ne skuvaju, odnosno dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja u čorbu dodajte gustin razmućen s kiselom pavlakom i kuvajte dva-tri minuta dok se čorba ne zgusne. U gotovu čorbu, po želji se može dodati lovorov list ili iseckan peršun.

 

Savet
Gustin je čist kukuruzni skrob koji se koristi za zgušnjavanje čorbi i umaka ili za finiju strukturu kolača, torti i keksa

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...