SAVRŠENSTVO UKUSA

Čokoladni brauni po receptu Džejmija Olivera: Savršeniji, mekaniji i sočniji još niste probali! (RECEPT)

Ovaj mekani slatkiš po receptu slavnog kuvara oduševiće vaša nepca

Recepti
Autor:
Čokoladni brauni po receptu Džejmija Olivera: Savršeniji, mekaniji i sočniji još niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama kvalitetne tamne čokolade (70 odsto)
  • 250 grama maslaca
  • 75 grama suvih višanja ili drugog voća
  • 50 grama naseckanih orašastih plodova po želji
  • 80 g kakaa u prahu
  • 65 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 360 g šećera
  • 4 velika jaja

Ovo jednostavno ne smete da propustite: Sočni i vazdušasti uštipci sa bananama!(RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, a četrtasti kalup za pečenje obložite masnim papirom.
  • Nastrugajte čokoladu u veliku posudu, dodajte maslac i stavite na lonac s ključalom vodom, mešajući dok se ne otopi.
  • Zatim dodajte suve višnje ili drugo voće po izboru, te naseckane orašaste plodove takođe po želji.
  • Prosejte kakao u prahu i brašno u zasebnu posudu, dodajte prašak
  • za pecivo i šećer, te pomešajte.
  • Suve sastojke dodajte smesi čokolade, višanja i orašastih plodova i dobro promešajte.
  • Umutite jaja, te ih dodajte u čokoladnu smesu.
  • Smesu za brauni ulijte u kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta.
  • Sačekajte da se ohladi, a zatim premestite sve na veliku ploču za sečenje i iseckajte na krupne kvadratiće.
  • Posluži sa narendanom čokoladom ili svežim voćem ili kuglom sladoleda.

Čokoladna lazanja – ekspres brzi kolač bez kuvanja i pečenja: Odmah ćete se zaljubiti! (RECEPT/VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs