Sve što vam treba

Lenja pita od jabuka: Najbolji kolač svih vremena! (RECEPT)

Jesen traži jesenje dezerte - ugodite sebi

Recepti 01.10.2020. - 09:08h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

4 jaja

1 limun

150 ml. mleka

šećer po želji

1 kg jabuka

100 ml ulja

1 kockica maslaca ili margarina

cimeta malo

100 gr suvog grožđa

10 kašika brašna

5 kašika griza

1 prašak za pecivo

 

Priprema: Umutiti jaja sa 2 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min..

Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.

 

Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...