SAVRŠENA

Pirotska proja na masti: Mekana kao duša, najbolja koju ćete ikad probati! (RECEPT)

Poslužite vruću proju uz neki dobar sir ili kajmak

Recepti 05.09.2020. - 19:52h Autor: mimiskingdom.com
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 ml vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 jaja
  • 500 grama kukuruznog brašna
  • 1,5-2 kašike svinjske masti

 

Cicvara je više od običnog jela:Tradicionalni crnogorski specijalitet po receptu Steve Karapandže obara s nogu! (RECEPT)

foto: Thinkstock


Priprema:

 

  • Premažite tepsiju dimenzija oko 25×35 cm sa pola kašike svinjske masti, a rernu uključite da se greje na 200 Celzijusa.
  • U vanglu sipajte hladnu vodu i dodajte so i jaja.
  • Drvenom varjačom razmutite, te postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kukuruzno brašno možete dodati i odjednom, pa razmutite žicom za mućenje. Dobićete relativno retko testo.
  • Smesu sipajte u pripremljen pleh.
  • Posebno ugrejte preostalu svinjsku mast, pa njom prelijte proju.
  • Stavite pleh u zagrejanu rernu i nakon petnaestak minuta izvadite i izbockajte proju viljuškom.
  • Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni (ukupno 30 do 40 minuta).

 

Tajna italijanskih kuvara: Sa ovim dodatkom svaka supa i sos imaju neodoljiv ukus! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...