Probajte

Bedem torta: Savršena poslastica od čokolade i breskve! (RECEPT)

Bedem torta je zanimljiva jednostavna poslastica, koja će vas oduševiti ukusom, ali i neverovatnom brzinom kojom ćete je napraviti. Zato je preporuka svima koji vole da pojedu dobar slatkiš u bilo koje doba dana i noći.

Recepti
Autor:
Bedem torta: Savršena poslastica od čokolade i breskve! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 grama šećera u prahu
  • 600 grama mlevenog keksa po izboru
  • 100 grama mlevenih badema
  • 125 grama putera
  • 200 mililitara soka od breskve
  • 300 mililitara slatke pavlake
  • 30 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

U veći sud stavimo mlevene bademe, mleveni keks, sok od breskve i promešamo. Jaja polupamo i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca stavimo u sud sa strane, a žumanca u sud na pari.

U sud sa žumancima dodamo šećer u prahu i mutimo mikserom dok krem ne dobije potrebnu gustinu. Sklonimo sud sa pare i ostavimo krem da se ohladi.

U sudu za mućenje mikserom izmutimo puter. Dodamo ohlađen krem i mutimo mikserom dok se puter i krem ne sjedine.

Sadržinu iz suda za mućenje dodamo u sud sa keksom i bademima. Mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine. Zatim produžimo sastojke da mesimo rukom.

Smesu nanesemo u kalup u formi srca kojem je odstranjen donji deo i koji smo stavili na tacnu za tortu. Izravnamo površinu i odstranimo kalup. Mikserom mutimo slatku pavlaku dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Pomoću šprica šlagom ukrasimo tortu okolo po širini.

Čokoladu izlomimo na parčad i stavimo u šerpicu na šporetu da se rastopi. Sipamo i malo ulja da čokolada dobije sjaj. Rastopljenu čokoladu nanesemo preko na tortu, pa stavimo je u frižider da se stegne.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs