probajte

RUČAK ZA DANAS: Turski pečeni đuveč. Ovo jelo nema manu! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju ovog bogatog ručka

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Turski pečeni đuveč. Ovo jelo nema manu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Vrsta turskog đuveča, nazvana Turli tava, predstavlja sam vrh menija na kom se nalaze specijaliteti Bliskog istoka!

Sastojci:

  • 800 gr teleće krtine
  • 1 plavi patlidžan
  • 2 krompira
  • 3 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 2 zelene paprike
  • 150 g boranije
  • 2 paradajza
  • 2 glavice luka
  • 5 bamija
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • nekoliko lovorovih listova
  • 2 kašike mešavine začina
  • 4 čena belog luka
  • pola kašike sirćeta
  • ulje
  • so, mleveni crni biber

Priprema:

U tiganju sa zagrejanim uljem pržiti meso. Dodati sitno seckani luk. Kada meso porumeni, dodati šargarepu. Kada šargarepa omekša, dodati parčiće paprika, boranije, bamije i tikvice. Dodati i parčiće plavog patlidžana, lovorove listove, parčiće krompira i po potrebi još ulja.

Dodati sitno seckani luk i parčiće paradajza, mešavinu začina i mlevenu crvenu papriku. Posoliti, pobiberiti, naliti oko 300 ml vode, poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri 15 minuta.

Skloniti sa šporeta i kutlačom sadržaj presipati u zemljani sud. Pritiskati povrće kutlačom da bude prekriveno tečnošću, a zatim peći jedan sat na 200 stepeni.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs