Bakina kuhinja

Slatke cvet krofne: Šuškave i penaste! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju

Recepti 08.05.2020. - 10:15h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 20 g kvasca, 100 ml mleka, 100 ml vode, brašno, 2 jaja, 1 kašičica šećera, malo soli, korica limuna, ulje.

Priprema: U mlakoj vodi potopiti kvasac, dodati jaja pa izmutiti žicom. Zatim dodati mlako mleko, koricu limuna, pola količine brašna i so. Izjednačiti pa dodati još malo brašna da se ne lepi da testo bude mekše nego za hleb.

 

Dobro izraditi rukom, pa pokriti da odstoji 30 minuta. Istresti na sto i razviti na 1 cm debljine. Vaditi oblike cvetova kalupom ili sredinu većim šoljom, a latice manjom, pa spojiti.

 

Pek papir iseći na komade pa pa ređati cvetove na njih. Pokriti krpom da odmore 15 minuta. U dublju šerpu sipati ulje pa ubaciti naraslu krofnu zajedno sa papirom i posle par sekundi samo ga izvući ispod krofne.

 

Pržiti sa jedne i sa druge strane da porumene na srednjoj temperaturi. Vaditi na papirnu salvetu. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji. Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...