Sastojci:
- 2 tikvice
- celer
- 1 paprika
- 1 šargarepa
- 2 paradajza
- 5 listića bosiljka
- 20 g slanine
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 20 grama maslaca
- 200 grama testenine
- parmezan
Karamelizovana piletina iz rerne: Čista slast na tanjiru spremna za pola sata!(RECEPT)
Priprema:
- Na zagrijanom maslacu popržite sušenu slaninu, te dodajte seckani crni luk i beli luk.
- Kad luk postane staklast dodajte naseckanu šargarepu, papriku i celer, te kratko dinstajte.
- Paradajz stavite u vruću vodu, kuvajte par minuta pa izvadite, ogulite i naseckajte, te dodajte luku i nastavite da dinstate još 15 minuta.
- Dolijte vodu i poklopite pa dinstajte dok povrće ne omekša.
- Desetak minuta pre kraja kuvanja ubacite naseckane tikvice.
- Skuvajte testeninu, te je dodajte u supu.
- Posipajte bosiljkom i parmezanom.
Mesni, punjeni rolat: Za slavlja i za obične dane! (VIDEO, RECEPT)