Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 185 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Sastojci za kremu:
- 250 grama šećera
- 225 grama krem sira
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 300 grama jagoda
Slatke cvet krofne: Šuškave i penaste! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 160 Celzijusa, a u posudi umutite jaja.
- Dodajte šećer i opet umutite dok se ne sjedine svi sastojci.
- Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.
- Dodajte brašno i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.
- Izlijte testo na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.
- Pecite 10 do 15 minuta.
- Na kuhinjskoj radnoj površini raširite kuhinjsku krpu ili peškir, te pospi te šećerom u prahu.
- Nakon što je kora gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.
- Stavite je u frižider na 20 do 30 minuta.
- U posudi pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile, te stavite kremu na stranu.
- Zatim, izvadite koru na radnu površinu i odmotajte je, te smesu od krem sira ravnomerno rasporedite po njoj.
- Zatim stavite naseckane jagode, pa zarolajte koru.
- Po vrhu pospite šećerom u prahu, te ostavite da se ohladi u frižideru.
Minestrone supa: Bogata i ukusna, istog trena će vas osvojiti! (RECEPT)