savršena poslastica

Rolat od jagoda i krem sira: Sočan i kremast desert gotov za tili čas! (RECEPT)

Za pripremu ove poslastice potrebno je 30 minuta, a ukus je zaista fantastičan

Recepti
13:52h Autor:
Rolat od jagoda i krem sira: Sočan i kremast desert gotov za tili čas! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 185 g brašna
  • 40 g šećera u prahu

Sastojci za kremu:

  • 250 grama šećera
  • 225 grama krem sira
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 300 grama jagoda

Slatke cvet krofne: Šuškave i penaste! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 160 Celzijusa, a u posudi umutite jaja.
  • Dodajte šećer i opet umutite dok se ne sjedine svi sastojci.
  • Dodajte ulje, prašak za pecivo, so i ekstrakt vanile.
  • Dodajte brašno i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i dobijete jednoličnu smesu.
  • Izlijte testo na lim za pečenje obložen masnim papirom i ravnomerno ga rasporedite.
  • Pecite 10 do 15 minuta.
  • Na kuhinjskoj radnoj površini raširite kuhinjsku krpu ili peškir, te pospi te šećerom u prahu.
  • Nakon što je kora gotova, preokrenite je na krpu i podignite kako biste koru zarolali.
  • Stavite je u frižider na 20 do 30 minuta.
  • U posudi pomešajte krem ​​sir, šećer i ekstrakt vanile, te stavite kremu na stranu.
  • Zatim, izvadite koru na radnu površinu i odmotajte je, te smesu od krem sira ravnomerno rasporedite po njoj.
  • Zatim stavite naseckane jagode, pa zarolajte koru.
  • Po vrhu pospite šećerom u prahu, te ostavite da se ohladi u frižideru.

Minestrone supa: Bogata i ukusna, istog trena će vas osvojiti! (RECEPT)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs