obradujte ih!

Snežna Pahuljica torta na svečanoj Božićnoj trpezi: Zasladite dan svojim najmilijima! (RECEPT)

Slastan zalogaj

Recepti 05.01.2020. - 20:48h Autor: Stil / recepti.com
Foto: Profimedia

Pahuljica torta je jednostavna za pripremu, lagana, penasta, pahuljasta... A idealna je za Božićne praznike zbog svog savršenog ukusa.

 

Potrebni sastojci za patišpanj:

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Sastojci za smesu:

 

500 ml mleka

5 žumanaca

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

50 g čokolade za kuvanje

oko 200 g keksa

300 ml slatke pavlake

1 kesica instant želatina

 

Dekoracija torte:

200 ml slatke pavlake ili šlag pene

 

Evo kako se pravi reforma torta: Najlepša čokoladna poslastica! (RECEPT, VIDEO)

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo. Smesu izliti u kalup, obložen papirom za pečenje, pa peći na 200 C oko 30 minuta. Prokuvati 100 ml mleka i vanilin šećera. Pečen patišpanj odvojiti od papira, izbockati pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

 

400 ml mleka prokuvati. Umutiti žumanca i šećer, pa preliti vrelim mlekom. Vratiti na ringlu, pa prokuvati smesu - fil mešajući sve vreme. Čim prokuva maknuti sa vatre. U toplu smesu umiksovati želatin. Posebno umutiti 300 ml slatke pavlake, pa sjediniti sa mlakim filom. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladu i keks narendati. Dodati u fil, koji se potpuno ohladio, pa sve dobro sjediniti.

 

U tanjir staviti patišpanj, pa staviti ivicu kalupa za tortu, koju smo obložili folijom. Odozgo staviti krem fil, pa ostaviti u frižider na sat-dva, da se krema stegne.

 

Kad se krem stegne, skinuti ivice kalupa, pa celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom ili šlag penom, po ukusu. Dekorisati po želji, pa poslužiti.

 

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...