Sastojci:
- 350 ml grčkog jogurta
- 200 grama šećera
- 150 ml maslinovog ulja
- 50 ml soka od limuna
- 3 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 600 grama jabuka
- 300 grama višenamenskog brašna
- 3 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarobone
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 80 grama smeđeg šećera
- 2 kašike maslaca
- Prstohvat soli
Brzinski tart od jabuka i badema: Poslastica koja ima ukus iz snova! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 170 Celzijusa, a posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.
- Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanile pomešajte u velikoj posudi.
- Ogulite jabuke, iseckajte na kockice i dodajte u smesu sa jogurtom.
- Ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i ½ kašičice cimeta i mešajte dok ne razbijete sve grudvice brašna.
- Ostatak cimeta pomešajte sa smeđim šećerom i dve kašike maslaca i stavite sa strane.
- Polovinu testa prebacite u posudu za pečenje, a preko toga rasporedite smesu šećera i maslaca.
- Prelijte ostatkom smese.
- Pecite otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom.
- Nekoliko minuta pre kraja foliju skinite kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju.
Brzinski kolač od jabuka i oraha: Savršen desert gotov za pola sata! (RECEPT)