Mekanekrofne vrlo su zahvalna poslastica, a uz ovaj recept za tili čas biće spremne za posluženje.

Potrebni sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 jaje
  • 1 kasikica šećera
  • 2 kašike kvasca
  • 500 ml mleka
  • 100 g margarina
  • krem

Kolač od jabuka i jogurta: Sočno blaženstvo ukusa koje može da stoji na sobnoj temperaturi i do 4 dana! (RECEPT)

shutterstock-591344450.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

Zamesiti sve sastojke sa toplim mlekom i ostaviti da nadođe testo.

Kad je testo nadošlo razvaljati na brašnu koru debljine prsta i čašom označiti krofne i u sredinu stavljati krem.

Onda još jednu koru iste veličine staviti preko ove prve.

I onda sa čašom odvajati krofne i ostaviti ih još da nadolaze. Kad nadođu staviti ih u vrelo ulje, prvo se stavlja strana koje je nadošla ta ide u ulje.

Brzo se prže i super su mekane.

shutterstock-126734972.jpg
Foto: Shutterstock

3 recepta za najlepše krofne: Mekane, vazdušaste, pravi raj za nepca! (RECEPT)

Uživajte u laganom testu koje se vrlo lako pravi

Uživajte u laganom testu koje se vrlo lako pravi