savršen desert

Kolač od jabuka i jogurta: Sočno blaženstvo ukusa koje može da stoji na sobnoj temperaturi i do 4 dana! (RECEPT)

Nagradite sebe ukusnom poslasticom koji može da posluži kao zdrav doručak, ali i lagani desert

Recepti
Autor:
Kolač od jabuka i jogurta: Sočno blaženstvo ukusa koje može da stoji na sobnoj temperaturi i do 4 dana! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 grama šećera
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 3 velika jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 600 grama jabuka
  • 300 grama višenamenskog brašna
  • 3 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarobone
  • 2 kašičice mlevenog cimeta
  • 80 grama smeđeg šećera
  • 2 kašike maslaca
  • Prstohvat soli

Brzinski tart od jabuka i badema: Poslastica koja ima ukus iz snova! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 170 Celzijusa, a posudu za pečenje premažite maslinovim uljem.
  • Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanile pomešajte u velikoj posudi.
  • Ogulite jabuke, iseckajte na kockice i dodajte u smesu sa jogurtom.
  • Ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i ½ kašičice cimeta i mešajte dok ne razbijete sve grudvice brašna.
  • Ostatak cimeta pomešajte sa smeđim šećerom i dve kašike maslaca i stavite sa strane.
  • Polovinu testa prebacite u posudu za pečenje, a preko toga rasporedite smesu šećera i maslaca.
  • Prelijte ostatkom smese.
  • Pecite otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom.
  • Nekoliko minuta pre kraja foliju skinite kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju.

Brzinski kolač od jabuka i oraha: Savršen desert gotov za pola sata! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs