Ako jelu dodamo jedan određeni sastojak, ukus može biti i deset puta bolji!
Profesionalni kuvari otkrili su neke svoje 'male začinske tajne pomoću kojih im svako jelo postane pravo savršenstvo.
Za slatko
- Dodajte svakom slatkom desertu prstohvat soli.
Foto: Shutterstock
Pikantna jela
- Čili u prahu daje finu ljutinu, a riblji sos slanoću.
Foto: Shutterstock
Za soseve
- Umešajte prstohvat šećera u sos! Na taj način ćete izjednačiti kiselinu.
Foto: Shutterstock
Za veganska i vegetarijanska jela
- Dimljena mlevena paprika će jelu dati fin ukus.
Foto: Shutterstock
Za jela sa pirinčom
- Sezamovo ulje je idealno za produbljivanje arome.
Foto: Shutterstock
Za 'žestoka' jela
- Kratko pre posluživanja dodajte malo soka od limuna.
U nastavku pročitajte kojih začinskih pravila treba da se držite kada spremate ručak ili večeru
Budi deo Stil zajednice.