Za svečanu trpezu

Sitni kolači za mrsnu slavu: 5 najboljih brzih recepata! (FOTO)

Veoma ukusni, a spremaju se brzo i lako

Recepti
Autor:
Sitni kolači za mrsnu slavu: 5 najboljih brzih recepata! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Bliži se Aranđelovdan, krsna slava mnogih Srba, pa vam donosimo nekoliko recepata za sitne slavske kolače koji vam neće oduzeti puno vremena, truda, a ni novca, a biće savršen i veoma ukusan završni detalj na vašoj svečanoj trpezi!

1. Čokoladne trufle

Sastojci: 250 g tamne čokolade (70% kakaa), 125 ml slatke pavlake, 25 g maslaca, prstohvat morske soli, 1 puna šaka lešnika, 50 g kvalitetnog kakao praha, prstohvat čilija u prahu.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

2. Brzinske oblande sa keksom

Sastojci: 1 pakovanje oblandi, 30 kašika mleka, 400 g šećera, 250 g margarina, 150 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog keksa, 50 g crne čokolade, 50 g bele čokolade.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

3. Australijske karamel kocke

Sastojci: 150 g brašna, 110 g smeđeg šećera, 40 g kokosovog brašna, 125 g otopljenog putera + 100 g putera na sobnoj temperaturi, 800 ml zaslađenog kondenzovanog mleka, 80 ml karamel sirupa, 200 g otopljene tamne čokolade, 1 kašika biljnog ulja.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

4. Čokoladne praline sa lešnikom i pomorandžom

Sastojci: lešnici, 4 kašike šećera u prahu, 2 kašike ruma, 1/2 kašike, pomorandžine kore, tamna čokolada.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

5. Jedan recept za 5 ukusnih kuglica

Sastojci za osnovnu smesu: 600 g mlevenog keksa, 400 g šećera u prahu, 12 kašika soka od pomorandže, 500 g putera ili margarina.

DETALJNU PRIPREMU PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

Za vas izdvajamo još:

Predlog svečane trpeze za mrsnu slavu: Najlepši recepti za predjela, glavna jela i poslastice! (FOTO)

Saveti da vam kolači ostanu sveži što duže: Spas protiv bacanja!

Premažite svako testo ovime pre pečenja: Biće mekano kao puter i do pet dana!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs