Sastojci:

  • lešnici
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike tamnog ruma
  • 1/2 kašike pomorandžine kore
  • tamna čokolada

Domaće čokoladne praline: Najlepši sitni kolačići bez pečenja! (RECEPT)

shutterstock-1367120105.jpg
Foto: Shutterstock


Priprema:

  • Lešnike popržite, pa ogulite tako što ćete ih istrljati čistom kuhinjskom krpom.
  • Sameljite ih u multipraktiku toliko dugo dok ne puste ulje i pretvore se u lepljivu pastu.
  • Pasti dodajte ostale sastojke i rukama oblikujte kuglice.
  • Umočite ih u otopljenu čokoladu, posložite na masni papir i ostavite da se čokolada potpuno osuši.
  • Zatim ih još jednom prelijte čokoladom i ostavite da se osuši.

Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!

Ovaj recept je jednostavan za pripremu čak i ako ste početnice u kuhinji