Savršeni ručak Katarine Žutić bez mesa: Od boranije pravi preukusno jelo koje baš zasiti, a zdravo je, jeftino i izdašno

Recept Kaje Žutić za musaku od boranije obavezno isprobajte, pravi se jednostavno, a ukusom osvaja pri prvom zalogaju!

Recepti
Savršeni ručak Katarine Žutić bez mesa: Od boranije pravi preukusno jelo koje baš zasiti, a zdravo je, jeftino i izdašno
Foto: Printscreen/youtube

Katarina Žutić nije samo sjajna glumca, već se fenomenlano snalazi i u kuhinji! Pre nekoliko godina je podelila svoj recept za musaku od boranije koji je vrlo brzo postao veoma popularan!

Sastojci:

  • 4, 5 krompira
  • glavica crnog luka
  • čen-dva belog luka
  • šargarepa
  • jedno jaje
  • kisela pavlaka
  • pakovanje boranije

Kako je Katarina priprema?

Krompir klasično isecite na kriške, kao za musaku.

U većem tiganju propržite crni luk i dodajte šargarepu narendanu na trakice. Kada sve omekša, stavite boraniju, sa malo belog luka i bosiljka. Dobro promešajte i ostavite da se dinsta.

U drugoj posudu umutite pavlaku i jaje sa malo bibera i soli. Polovinu smese sipajte u posudu sa boranijom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i na dno stavite krompir isečen na kriške.

Preko toga sipajte smesu sa boranijom i rasporedite je po celoj površini. Složite odozgo još jedan red krompira i prelijte preostalom smesom sa jajetom i pavlakom.

Prekrijte folijom i stavite da se peče na 180 stepeni Celzijusovih u zagrejanoj rerni otprilike pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs