Katarina Žutić nije samo sjajna glumca, već se fenomenlano snalazi i u kuhinji! Pre nekoliko godina je podelila svoj recept za musaku od boranije koji je vrlo brzo postao veoma popularan!
Sastojci:
- 4, 5 krompira
- glavica crnog luka
- čen-dva belog luka
- šargarepa
- jedno jaje
- kisela pavlaka
- pakovanje boranije
Kako je Katarina priprema?
Krompir klasično isecite na kriške, kao za musaku.
U većem tiganju propržite crni luk i dodajte šargarepu narendanu na trakice. Kada sve omekša, stavite boraniju, sa malo belog luka i bosiljka. Dobro promešajte i ostavite da se dinsta.
U drugoj posudu umutite pavlaku i jaje sa malo bibera i soli. Polovinu smese sipajte u posudu sa boranijom. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i na dno stavite krompir isečen na kriške.
Preko toga sipajte smesu sa boranijom i rasporedite je po celoj površini. Složite odozgo još jedan red krompira i prelijte preostalom smesom sa jajetom i pavlakom.
Prekrijte folijom i stavite da se peče na 180 stepeni Celzijusovih u zagrejanoj rerni otprilike pola sata.