Naime, belgijski gulaš obožavaju svi gurmani, a ono što mu daje poseban ukus je upravo crno pivo. Ono dodatno omekšava meso, te zbog ovog omiljeno pića ima neodoljivu aromu. Ako niste do sada, obavezno ga probajte!
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa od plećke
- 250 g seckanog crnog luka
- 3 čena belog luka5 dl crnog piva
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- brašno, so, biber
Način pripreme:
Juneće meso od plećke isecite na kockice. Uvaljajte ih u brašno i ispecite na ugrejanom ulju.
Kada malo porumene, dodajte seckani crni i beli luk. Sve malo prodinstajte, posolite, pobiberite i dodajte crno pivo.
Malo prokrčkajte, poklopite. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite poklopljeno oko dva sata. Nije potrebno mešati. Poslužite uz bareni krompir ili testeninu po želji.
Majstor za gulaš otkrio sjajan recept: