Zdrav ručak

Paprike punjene povrćem idealne za večeru: I gurmani kažu da se lepše nego one sa mesom

Poslužite ih uz grčki jogurt ili kuselu pavlaku

Recepti
Autor:
Paprike punjene povrćem idealne za večeru: I gurmani kažu da se lepše nego one sa mesom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 12 paprika

* 4 glavice crnog luka

* 1/2 kg paradajza

* 1,5 dl ulja

* 2 šargarepe

* peršun

* 4-5 krompira

* 100 g pirinča

* so, biber, biozačin

Punjene paprike
foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Priprema:

1. Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu, peršun, pirinač, izrendan krompir, so i biber, sve izmešati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.

2. Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dodati u smesu s krompirom. Time filovati očišćene paprike.

3. Staviti ih u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs