Mnoga jela, poput graška, krem supa, čorbi, raznih sosova, treba da se malo zgusnu, pa im se na kraju najčešće doda malo brašna pomešanog s vodom. Pošto belo brašno goji i nije baš zdrava namirnica, predlažemo vam bolji način da zgusnete jela.

Stavite izgnječen krompir.

shutterstock-665963437.jpg
Foto: Shutterstock

Postoje bolji načini za zgušnjavanje jela koji su i mnogo ukusniji. Recimo, da upotrebite povrće koje sigurno uvek imate u kući. Skuvajte jedan krompir i ispasirajte ga u blenderu ili ga dobro uzgnječite viljuškom da nema grudvica. Možete da dodate malo vode da bi smesa bila kompaktnija.

shutterstock-660931690.jpg
Foto: Shutterstock

Dodajte je u jelo i dobro sjedinite. Krompir nema jak ukus, pa neće značajno promeniti ukus jela, a zdraviji je izbor od belog brašna. Možete da koristite i pire od nekog drugog povrća, ali u tom slučaju pazite da ne promenite ukus jela.

profimedia0527536621.jpg
Foto: Profimedia

Krompirov skrob

Ako imate problem sa glutenom, pa ga izbegavate, za zgušnjavanje možete da koristite krompirov skrob. Potrebna je jedna kašika skroba pomešana s dve kašike vode kako bi se dobila kaša. Sipajte je u jelo ili sos i neprestano mešajte dok se smesa ne zgusne.

Pogledajte kako su voditelji Stars specijala udarili na Brenin prateći vokal koji prekida intervjue

Error in getting video.

02:28
"SLEDEĆI PUT NE TREBA DA DOĐE NIKO, PA NEK SE NJIH DVE POSLE SAME ISPRIČAJU" Voditelji Stars specijala udarili na Brenin prateći vokal koji prekida intervjue Izvor: Kurir televizija

Prženje brašna na ulju je jako nezdrava kombinacija, a postoji adekvatno zdravije rešenje da se zgusne čorba