Ništa kao toplo, sveže ispečeno domaće testo!
Retko ko može da odoli mekanim kiflicama, punjenim pužićima ili mirisnoj pogači sa krckavom korom i sreidnom mekom poput pamuka.
Šta god da pravite, obično ne pravite knap i dosta doga ostane, a već posle nekoliko sati pecivo se stvrdne i ukus mu više nije ni blizu onog kad je bilo tek pečeno. To je jednostavno tako, uglavnom zbog sastojaka koji se stavljaju u testo, a koji se nakon hlađenja stegnu.
Za to postoji rešenje - jednostavno, premažite testo pre pečenja rastopljenim puterom! Za još bolji ukus, pogače i peciva namažite dva puta puterom, a između dva sloja pomoću četkice premažite umućenim jajetom.
Kada pravite posni hleb ili peciva, svuda rasporedite malene kockice margarina i stavite da se peče. U rerni će se istopiti, a vaše testo će biti neverovatno mekano, koliko god da stoji!
Isproban trik: Verovali ili ne, kada u testu nema mleka i jaja, mnogo je mekše, a pritom nije ništa manje ukusno. Takva testa mogu da stoje i po nekoliko dana, a njihova mekoća se neće promeniti!