Ovo mora da se proba

Japanska kajgana: Ovo je najukusniji način pripreme jaja na svetu! (FOTO, RECEPT)

Vazdušasta tekstura i neodoljiv spoj ukusa

Recepti
Autor:
Japanska kajgana: Ovo je najukusniji način pripreme jaja na svetu! (FOTO, RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci: 4 jaja, 1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje, 2 kašičice soja sosa, prstohvat šećera, malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika), malo putera.

Priprema: Jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi pomešajte u vanglici, ali vodite računa da se ne napravi pena.

U tiganju rastopite malo putera na srednjoj temperaturi i sipajte otprilike trećinu smese. Kad smesa malo očvrsne, pomoću štapića motajte u rolat prema sredini. Na prazan prostor u tiganju sipajte pola preostale smese, pa kad očvrsne, rolat namotajte nazad. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja.

Vodite računa da se jaja dobro ispeku!

Po želji, dok su je smesa od jaja još rovita, sipajte malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira - biće još ukusnije!

Ovako izgleda proces pripreme:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs