Sastojci: 150 g brašna, 110 g smeđeg šećera, 40 g kokosovog brašna, 125 g otopljenog putera + 100 g putera na sobnoj temperaturi, 800 ml zaslađenog kondenzovanog mleka, 80 ml karamel sirupa, 200 g otopljene tamne čokolade, 1 kašika biljnog ulja.
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Blago podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
U vangli pomešajte brašno, šećer i kokosovo brašno. Dodajte otopljeni puter i sve lepo sjedinite. Izlijte smesu u pleh, lepo poravnajte i stavite da se peče 15-20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju.
Izvadite i ostavite da se hladi. Ne isključujte rernu.
Pahuljasti desert gotov za pola sata: Egzotične palačinke sa kokosom! (RECEPT)
Preostalih 100 g putera stavite u šerpu, prelijte kondenzovanim mlekom i karamel sirupom, i stavite da se zagreva na laganoj temperaturi uz često mešanje, sve dok ne dobijete lepu kremastu smesu.
Prelijte preko pečene kore, pa vratite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Ostavite da se kolač hladi, a za to vreme istopite čokoladu sa kašikom ulja. Prelijte preko ohlađenog kolača i ukrasite po želji.
Portugalski kukuruzni hleb: Iznenadite porodicu ovim hrskavim i ukusnim blagom! (RECEPT)