Sastojci:
- 4 velika jaja
- 330 grama rikota sira
- 2 kašike šećera
- korica i sok limete
- 70 grama brašna
- 25 grama kokosovog brašna
- 2 kašike maslaca
- ¼ kašičice soli
Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte žumanca, sir, kokosovo brašno, šećer i sok, koricu jedne limete.
- Dodajte brašno i promešajte.
- Belanca posolite i umutite u čvrst šlag.
- Špatulom umešajte belanca u smesu žumanaca i sira.
- Zagrejte malo maslaca na tiganju, pasipajte testo i pecite male palačinke 2-3 minuta sa svake strane.
Bez griže savesti: Ove palačinke možete jesti koliko hoćete, a nećete se ugojiti! (RECEPT)