Sastojci:
- 1/2 čaše ovsenih pahuljica
- ½ čaše kokosovog brašna
- 1 /2 čaše prosa
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera ili meda
- 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
- 1 kašika bezglutenskog brašna
- 2 jaja
- 2 dl mlake vode
- 1 kašika ulja
Palačinke vam ispadaju tvrde i žilave: 10 grešaka zbog kojih ste upropastili omiljenu poslasticu!
Priprema:
- Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos.
- Sjedinite masu s ostatkom namirnica.
- Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.
- U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.
- Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene.
- Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.
Pahuljaste japanske palačinke: Ovako vazdušast i lagan desert bi bilo šteta da propustite! (RECEPT)