Sastojci:
- 6 krompira (oko 1kg)
- 6 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 50 grama graška
- 3 čena belog luka
- so i biber
- ulje
Prilog:
- krastavčići
- zelene masline
- feferoni
- ajvar
- sir
- paradajz
Foto: Shutterstock
Priprema:
- Očistite krompir i luk.
- Krompir isecite na kolutove, a luk sitno iseckajte.
- Pomešajte ih i pržite 10 minuta na srednje jakoj vatri u dubljem ulju, uz povremeno mešanje.
- Krompir i luk izvadite i stavite u cediljku da se ocede od suvišne masnoće.
- U činiji umutite jaja začinjena solju i biberom.
- Dodajte sitno iseckan beli luk, grašak i papriku isečenu na kockice.
- Tepsiju obložite pek papirom, pa po njemu rasporedite krompir i luk, pa prelite smesom od jaja.
- Sve lagano promešajte i pecite pola sata na 190 stepeni.
Špansku tortilju servirati uz krastavčiće, masline, feferone, pršutu po želji.
Ovaj recept španskog specijaliteta na malo drugačiji način će vas oduševiti
Budi deo Stil zajednice.