Sastojci:
400 g pene testenine, 600 g pilećih grudi, 1 kašika putera ili margarina, origano, bosiljak, so, biber, peršun, parmezan
Za sos: 2 kašike putera ili margarina, 4 čena belog luka, 3 kašike brašna, 450 ml mleka, origano, bosiljak, parmezan, so, biber
Priprema:
Skuvajte pene po uputstvu sa kese.
Istopite puter na srednjoj temperaturi pa dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova. Izvadite je iz tiganja.
U istom tiganju pravite sos. Stavite opet puter pa dodajte usitnjen beli luk. Kuvajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko postepeno uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.
Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.
Sipajte sos preko skuvanih makarona, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom.
Prijatno!