Testenine su idealno jelo za leto - lako se spremaju, brzo zasite, lako se vare, a toliko su ukusne da mogu da ih obožavaju i najstrastveniji ljubitelji mesa, piše Stvarukusa.rs.
Pasta karbonara jedna je od baš takvih - gotova je za tili čas, nisu vam potrebni sastojci neobičnih imena, a ukus je takav da ćete je sigurno često praviti!
Sastojci: pakovanje testenine po izboru, 3 jaja, 3 čaše punomasne pavlake, 300 g pančete (ili nečeg drugog suvomesnatog), origano, masllinovo ulje, so, začin po izboru, parmezan i prstohvat peršuna.
Priprema: U slanoj vodi prokuvati testeninu i dodati malo maslinovog ulja, zatim dobro iscediti. Blago ispržiti pančetu u tiganju, a u posebnoj posudi izmešati pavlaku i jaja.
Dodati isprženu pančetu i posuti kesicom origana. Sjediniti testeninu sa umakom, posuti parmezanom i iseckanim peršunom.
Uživajte u bogatom ukusu!
Punjene paprike na tri načina: Ovake ih do sada niste jeli! (FOTO)