Ako već niste, obavezno probajte

Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)

Karbonara nije bez razloga među omiljenim testeninama u celom svetu
Recepti
15:12h Autor:
Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Testenine su idealno jelo za leto - lako se spremaju, brzo zasite, lako se vare, a toliko su ukusne da mogu da ih obožavaju i najstrastveniji ljubitelji mesa, piše Stvarukusa.rs.

Pasta karbonara jedna je od baš takvih - gotova je za tili čas, nisu vam potrebni sastojci neobičnih imena, a ukus je takav da ćete je sigurno često praviti!

Sastojci: pakovanje testenine po izboru, 3 jaja, 3 čaše punomasne pavlake, 300 g pančete (ili nečeg drugog suvomesnatog), origano, masllinovo ulje, so, začin po izboru, parmezan i prstohvat peršuna.

Priprema: U slanoj vodi prokuvati testeninu i dodati malo maslinovog ulja, zatim dobro iscediti. Blago ispržiti pančetu u tiganju, a u posebnoj posudi izmešati pavlaku i jaja.

Dodati isprženu pančetu i posuti kesicom origana. Sjediniti testeninu sa umakom, posuti parmezanom i iseckanim peršunom.

Uživajte u bogatom ukusu!

Punjene paprike na tri načina: Ovake ih do sada niste jeli! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs