Morate da probate

Ovo je najukusniji i najbrži kolač na svetu: Jedan sastojak ga čini apsolutno savršenim! (RECEPT)

Treba vam svega nekoliko minuta da napravite baš savršenu poslasticu

Recepti
Autor:
Ovo je najukusniji i najbrži kolač na svetu: Jedan sastojak ga čini apsolutno savršenim! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kolači iz šolje postali su popularni pre nekoliko godina, kada su ljudi otkrili da je zapravo moguće ispeći poslasticu u mikrotalasnoj pećnici rekordnom brzinom.

I mi smo morali da probamo nekoliko, ali nikako nismo uspevali da pronađemo pravi recept. Uvek je tekstura bila nekako suva, čokolada se nije osećala, ukusi se nisu lepo povezivali. Ali, sada smo otkrili šta je to što ove brzinske poslastice čini savršenim!

U pitanju je omiljeni jutarnji i popodnevni napitak - domaća kafa! Verovali ili ne, dodavanjem nekoliko kašika jake skuvane domaće kafe, tekstura postaje sočnija, mekša, a ukus čokolade intenzivniji!

Za najbolji rezultat predlažemo da ne uzimate bilo koju kafu, već kvalitetnu domaću (ukus će biti tri puta lepši), a zatim zasucite rukave i napravite najukusniju i najbržu čokoladnu poslasticu!

Sastojci: 70 g brašna, četvrtina kašičice praška za pecivo, 2 kašike kakao praha, prstohvat soli, 2 kašike šećera, 5 kašika mleka, 2 kašike ulja, pola kašičice ekstrakta vanile, 2 kockice čokolade i 3 kašike skuvane sveže mlevene kafe.

Priprema: U većoj šolji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer, so, mleko, ulje, vanilu i skuvanu kafu. Kad se lepo sjedini, u sredinu utisnite dve kockice čokolade (da bi se na kraju lepo razlivala). Stavite u mikrotalasnu da se zapeče na najvišoj temperaturi (isprobano na pećnici jačine 1.000 vati) 75 do 85 sekundi.

Vaš savršeni kolač iz šolje je gotov! Još samo da skuvate sebi šolju dobre sveže mlevene kafe i užitak će biti kompletan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs