fantastično jelo od testenine

Provereno savršenstvo ukusa: Ova 3 trika garantuju najbolje lazanje na svetu!

Donosimo vam sjajne trikove da vam priprema lazanja ide nikad lakše, a ukus da bude nikad bolji 

Recepti 21.10.2019. - 18:10h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

 

 

Za sos je dovoljna vezica povrća

 

Mesni sos za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje možete pronaći u vezici na pijaci. Možete izabrati vezicu od šargarepe, celera i peršuna.

 

Takođe, bitno je da povrće sitno naseckate kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo. Na taj način ćete lako pripremiti ostatak sosa. 

 

Lazanje sa mlevenim mesom: Italijanska kuhinja na srpski način! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Domaći listovi za lazanje

 

Kad si već na pijaci i kupujete povrće, tamo možete pronaći domaće sveže listove za lazanje.

 

 Sveže testo se lepše spaja s ostatkom sastojaka, te ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo, naravno, možete pripremiti i sami.

 

Bešamel

 

Nemojte da preskočite bešamel niti ga menjate drugim belim sosovima.

 

 Jednostavan je za pripremu ako se pažljivo priprema, a jelu daje divnu  bogatstvo ukusa i kremastu strukturu. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.

 

Lazanje sa sirom i patlidžanom: Ukusniju večeru nećete probati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...