Lazanjemogu da se spremaju na različite načine – sa povrćem, mesom, različitim sosovima. Evo jednog takvog recepta!

Sastojci:

  • Pola kilograma kora za lazanje
  • Pola kilogramamlevenog mesa
  • Glavica crnog luka
  • Jedna veća šargarepa
  • Šolja paradajz sosa
  • Dve kašike brašna
  • 100 grama putera
  • 500 mililitara mleka
  • 300 grama sira za topljenje
  • Malo maslinovog ulja
  • So, biber, peršun i suvi začin po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Luk sitno iseckajte i propržite ga na maslinovom ulju, a zatim dodajte meso, malo suvog začina i bibera. Dinstajte oko 15 minuta, pa dodajte paradajz sos, šargarepu i peršun i kuvajte još oko 10 minuta.

U odvojenoj posudi pripremite sos. Na tihoj vatri u tiganj stavite puter da se istopi, dodajte brašno, pa polako dodajte mleko i mešajte da ne zagori. Kada se sos zgusne, dodajte i narendan sir i promešajte.


Originalne italijanske lazanje: Ovaj ukus se ne zaboravlja lako! (RECEPT)

profimedia0147028180.jpg
Foto: Profimedia

U manji, podmazan pleh, stavite red kora za lazanje, pa odozgo nalijte polovinu mesa. Preko stavite kore, nalijte oko 2/3 sosa, pa opet kore, na koje ćete sipati ostatak mesa. Po vrhu poređajte kore, pa odozgo premažite ostatkom sosa.

Lazanje pecite oko sat vremena i poslužite ih tople.


7 predloga za ručak: Od ponedeljka do nedelje, kuvano svaki dan! (RECEPTI)

Recept koji ćete obožavati!