Lazanje mogu da se spremaju na različite načine – sa povrćem, mesom, različitim sosovima. Evo jednog takvog recepta!
Sastojci:
- Pola kilograma kora za lazanje
- Pola kilograma mlevenog mesa
- Glavica crnog luka
- Jedna veća šargarepa
- Šolja paradajz sosa
- Dve kašike brašna
- 100 grama putera
- 500 mililitara mleka
- 300 grama sira za topljenje
- Malo maslinovog ulja
- So, biber, peršun i suvi začin po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Luk sitno iseckajte i propržite ga na maslinovom ulju, a zatim dodajte meso, malo suvog začina i bibera. Dinstajte oko 15 minuta, pa dodajte paradajz sos, šargarepu i peršun i kuvajte još oko 10 minuta.
U odvojenoj posudi pripremite sos. Na tihoj vatri u tiganj stavite puter da se istopi, dodajte brašno, pa polako dodajte mleko i mešajte da ne zagori. Kada se sos zgusne, dodajte i narendan sir i promešajte.
Originalne italijanske lazanje: Ovaj ukus se ne zaboravlja lako! (RECEPT)
U manji, podmazan pleh, stavite red kora za lazanje, pa odozgo nalijte polovinu mesa. Preko stavite kore, nalijte oko 2/3 sosa, pa opet kore, na koje ćete sipati ostatak mesa. Po vrhu poređajte kore, pa odozgo premažite ostatkom sosa.
Lazanje pecite oko sat vremena i poslužite ih tople.
7 predloga za ručak: Od ponedeljka do nedelje, kuvano svaki dan! (RECEPTI)