Sastojci:
- 400 grama špageta
- 450 grama junetine
- 3 kašike hlebnih mrvica
- pola kašičice mlevenog cimeta
- 3 čena belog luka
- 1jaje
- 2 šoljice sosa salse
- 100 grama feta sira
- maslinovo ulje
- sveži origano
- peršun
- so
- biber
Ovakve špagete još niste probali: Testenine po receptu Džejmija Olivera oboriće vas s nogu!

Priprema:
- Ugrejte rernu na 180 Celzijusa, a testeninu skuvajte pa je ocedite.
- Pomešajte meso, hlebne mrvice, origano, so, cimet, biber i protisnuti beli luk.
- Umešajte kašiku i po sitno seckanog peršuna pa dodajte jaje, a onda rukama pomešajte smesu.
- Oblikujte 12 kuglica i stavite ih u posudu.
- Ohladite ih u frižideru barem pet minuta.
- Na zagrejanom ulju u tiganju pržite kuglice osam minuta.
- Malo ih ocedite na kuhinjskom ubrusu i stavite u vatrostalnu posudu. Prelijte ih domaćom ili kupovnom salsom i pospite feta sirom pa pecite 20 minuta na 180°C.
- Pospite ih ostatkom peršuna, još malo feta sira i poslužite s testeninom.
Brzinski ručak nezaboravnog ukusa: Špagete sa ribom u paradajz sosu! (RECEPT)