Sastojci:
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 1kašika pasiranog pardajza
- 3 svežeg paradajza
- 1 lovorov list
- 1 kašičica origana
- 8 fileta bele ribe (može i iz konzerve)
- 3 kašike parmezana
- so
- biber
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike maslaca
Ovakve špagete još niste probali: Testenine po receptu Džejmija Olivera oboriće vas s nogu!
Priprema:
- U većem tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk, te lagano pržite dok luk ne požuti.
- Dodajte paradajz, pasirani paradajz, lovor i origano.
- Dobro promešajte i lagano kuvajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete gusti sos.
- Dodajte iseckane slane riblje filete i kuvajte 2-3 minuta.
- Dodajt parmezan, so, biber i šećer ,te dobro izmešajte.
- Gotov sos prelijte preko kuvanih špageta.
Italijani znaju najbolje: Najukusnije špagete sa mesom! (RECEPT)