savršena kombinacija ukusa

Kolač sa jabukama i pudingom od vanile: Jednostavniji, sočniji i ukusniji desert niste probali! (RECEPT)

Ovom poslasticom obradovaćete celu svoju porodicu

Recepti 19.10.2019. - 17:24h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

 

Sastojci za nadev:

 

  • 1,5 kg očišćenih jabuka
  • 1 litra vode
  • 3 pudinga od vanile
  • 30 dag šećera

 

Brzinski kolač od jabukama sa prelivom od meda: Sočan, mirisan i ukusan, odmah ćete ga napraviti! RECEPT)

foto: Profimedia

Ukras:

 

4 dcl slatke pavlake za šlag


Priprema:

 

  • Napravite sneg od belanaca, a u drugoj posudi izmiksajte žumance i šećer.
  • Sjedinite sneg i smesu od žumanaca i šećera.
  • Neprestano mešajte žicom za mućenje, te dodajite kašiku po kašiku brašna.
  • Dodajte prašak za pecivo i lagano promešajte.
  • Biskvit izlijte u neku srednju tepsiju i stavite da pečete na 180 Celzijusa dok ne dobije zlatno – smeđu boju.
  • Za nadev očišćene jabuke naseckajte na sitne kockice, stavite u veći lonac, uspite šećer i dodajte 8 dcl vode.
  • Stavite na vatru, promešajte i kuvajte dok vam jabuke ne omekšaju.
  • Izvadite jabuke i posložite ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta).
  • U 2 dcl vode izmiksajte puding od vanile i dodajte u vodu u kojoj su se kuvale jabuke.
  • Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
  • Vruć krem izlijte na jabuke i poravnajte.
  • Kada se kolač ohladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag i premažite preko krema.
  • Stavite u frižider na par sati i poslužite.

 

Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...